Onze nationale beloften waren dinsdag afgereist naar Udine. Daar speelden ze vanavond nog een laatste wedstrijd voor het finale duel van de voorrondes voor het EK 2019.

Italië begon sterk aan de wedstrijd. Het kreeg enkele mogelijkheden maar kon niet scoren. De Belgen kwamen naarmate de match vorderde wel wat meer in de wedstrijd. Het kreeg enkele kansen, maar de bal ging er niet in voor de rust. De stand bij de pauze: 0-0.

In de tweede helft kregen we een hele resem wissels, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. De Italianen openden sterk. Het kreeg enkele keren een goede kans, maar Ortwin De Wolf was op de afspraak vanavond. België groeide opnieuw in de match en kwam meer aandringen op het einde.

Tien minuten voor affluiten kwam plots Amuzu aan de rand van de zestien en haalde schitterend uit: 0-1. De Italianen waren in minuut 92 nog dicht bij een gelijkspel, maar de paal stond in de weg. De goede reeks van onze U21 wordt dus voortgezet. De beloften verloren al zes wedstrijden niet meer.

Dinsdag speelt onze U21 tegen Zweden. Bij winst of een gelijkspel kwalificeren onze beloften zich rechtstreeks voor het EK van 2019. Dat vindt plaats in Italië.