Na het 2-2 gelijkspel afgelopen vrijdag in Leuven, speelden de Flames voor een tweede keer tegen Zwitserland in Biel. Om zich te kunnen kwalificeren voor de laatste fase van de play-offs, moest onze vrouwenploeg de wedstrijd winnen om meer dan 2-2 gelijkspelen.

Onze Flames begonnen nochtans met veel ambitie aan de wedstrijd, ze lieten geen enkele bal ontsnappen. Jammer genoeg schoot de Zwitserse Wälti de bal tegen de netten na 20 minuten. De Zwitsers waren dichtbij een dubbele voorsprong na een halfuur. Bachmann counterde, maar haar schot kwam Nicky Evrard tegen.

Om terug in de wedstrijd te komen, besloot coach Serneels om tactisch in te grijpen net voor en na de rust. Zwitserland kon toch de deur op slot doen en woog enorm op de defensie. Toch konden onze Flames scoren op een kwartier voor het einde. Tine De Caigny kopte een voorzet van Vanmechelen binnen aan de tweede paal.

Helaas was dat ook het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd. Onze Red Flames kregen nog wat kansen in de laatste minuten, maar het bleef 1-1 tot het einde. 

De Zwitsers gaan dus door naar de finale van de play-offs op basis van uitdoelpunten. In die finale spelen ze tegen Nederland, dat won over twee duels van Denemarken.

De weg naar de wereldbeker 2019 stopt dus in Biel voor de Flames. Onze nationale vrouwenploeg mag trots zijn op wat het gepresteerd heeft tijdens deze campagne. Nog nooit kwamen onze nationale vrouwen zo ver in een kwalificatieronde voor het WK voetbal.

Wedstrijdgegevens:

België: Evrard, Philtjens, Coutereels (OUT 46’), De Caigny, Wullaert, Zeler (C), Cayman, Deneve, Biesmans (OUT 83’), Deloose (OUT 40’), Missipo.

Vervangers : Odeurs, Van Gorp (IN 46’), Onzia, Daniëls, Van Den Abbeele, Van Kerkhoven (IN 83’), Vanmechelen (IN 40’).

Zwitserland : Thalmann, Maritz, Reuteler (OUT 90’), Crnogorčević, Bachmann, Dickenmann (C), Wälti, Kiwic, Gut, Calligaris (OUT 68’), Aigbogun.

Vervangers: Friedli, Rinast, Widmer, Stierli (IN 90’), Ismaili (IN 84’), Brütsch, Bühler (IN 68’).

Doelpunten: 23’ Reuteler (1-0), 77’ De Caigny (1-1).

Gele kaarten: Bachmann, Maritz, Vanmechelen.

Switzerland vs Belgian Red Flames 1-1