Deelname aan het EK 2019 is dit seizoen het doel. Een horde scheidt de jonge Duivels van het finaletornooi: de eliteronde in Hongarije. Op de eerste kwalificatieronde in Moldavië waren Moldavië, Letland en Griekenland de tegenstanders. Met drie overwinningen in drie wedstrijden kwalificeerden onze U17 zich glansrijk voor de volgende ronde.

Op de eliteronde zijn Bosnië & Herzegovina, Noorwegen en Hongarije de tegenstanders. De eerste twee landen en de vier beste derdes over alle poules heen plaatsen zich voor het eigenlijke EK. Zestien landen strijden van 3 tot 19 mei voor de Europese titel in Ierland. Net zoals in alle oneven jaren, is aan het EK U17 dit jaar ook kwalificatie verbonden voor het WK U17. Dat vindt om de twee jaar plaats. Peru is van 5 tot 27 oktober het organiserend land. In 2015 vierden we nog de bronzen medaille van de 1998’ers op het WK in Chili!

De U17 presteerden de voorbije jaren sterk, met drie EK-deelnames in vier jaar tijd. Op het EK 2015 in Bulgarije speelde Bob Browaeys met de lichting 1998 de halve finales, het jaar nadien haalde Thierry Siquet met de 1999’ers de kwartfinales in Azerbeidzjan. In 2017 nam België niet deel en vorig jaar werd andermaal de halve finales bereikt. Thierry Siquet strandde met de jongens geboren in 2001 in de halve finales. Siquet neemt dit seizoen de U16 onder zijn hoede, Bob Browaeys de U17.

Eliteronde Euro 2019 - Hongarije

  • 26/03/2019 (16:00) : België - Bosnië & Herzegovina (Puskas Akademia, Felcsut)
  • 29/03/2019 (16:00) : België - Noorwegen (III. Kerulti TVE, Boedapest)
  • 01/04/2019 (16:30) : Hongarije - België (Globall Football Park, Telki)

Ontdek hier de selectie.

Voorbeschouwing Bob Browaeys

Bondscoach Bob Browaeys kijkt met veel vertrouwen uit naar de eliteronde. Zijn spelers hebben hard gewerkt tijdens de voorbereidende stage in Spanje en hebben dus duidelijk de ambitie om zich te kwalificeren voor het EK.

Bob Browaeys: “Ook al zijn onze tegenstanders sterker dan in de eerste kwalificatieronde, is er niet echt een uitgesproken favoriet in onze groep. Het wordt dus een open tornooi. Het spelen van een eliteronde is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers richting een professionele voetbalcarrière. Bij kwalificatie voor het EK in Ierland komt er dan nog een uniek tornooi bij waarvan alle talentvolle voetballers van dromen om dit te mogen meemaken.”