14de speeldag

K. Sint-Truidense VV - SV Zulte Waregem (04.11.2018)

Bij een luchtduel gebruikt Hamdi Harbaoui zijn elleboog en raakt speler Casper De Norre in het gelaat. Het spel gaat door, er komt een voorzet en Hamdi Harbaoui die ondertussen naar doel gelopen is, krijgt de bal en scoort. De VAR komt tussen en roept de scheidsrechter naar het scherm om het luchtduel te bekijken. Het doelpunt wordt afgekeurd en het spel wordt hernomen met een vrije trap voor Sint-Truiden. Correcte VAR-tussenkomst.

13de speeldag

R. Antwerp FC - KRC Genk (31.10.2018)

Correcte VAR-tussenkomst voor strafschop wanneer Jelle Van Damme de bal met zijn rechterarm tegenhoudt bij een schot op doel en de scheidsrechter de actie van Jelle Van Damme niet ziet.

Royal Excel Mouscron - KAA Gent (30.10.2018)

Stallone Limbombe gaat alleen naar doel. De doelman van Moeskroen komt hem tegemoet en gaat in duel. Hierbij raakt hij de bal en de aanvaller van Gent. De scheidsrechter fluit voor penalty voor een fout van de doelman. De VAR komt tussen omdat de doelman de bal speelt. Correcte tussenkomst.

Club Brugge KV - KV Oostende (30.10.2018)

Net binnen het strafschopgebied wordt een aanvaller van Club Brugge in een duel met een verdediger van Oostende tegen het scheenbeen getrapt en gaat neer. De scheidsrechter laat verder spelen maar geeft toch strafschop na tussenkomst van de VAR. Correcte beslissing.

Na een schot op doel van Wesley keert Wout Faes de bal net op/achter de lijn. Uit de beelden kan niet worden opgemaakt of de bal volledig over de lijn is. Dus hier komt de VAR niet tussen (correct). Bij het wegtrappen van de bal komt deze echter tegen de arm van een speler van Oostende. De scheidsrechter laat verder spelen maar de VAR komt tussen voor het handspel. Hier had hij niet moeten tussenkomen en gewoon laten verder spelen.